Hakkımızda

Hakkımızda

Okulumuz 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak Gaziemir'de açılmıştır.

2011 yılında ise yine Gaziemir İlçe Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak okulumuz Kemal Reis Cad. No:34/A adresinde geniş,ferah ve Okul Öncesi Eğitim Standartlar Yönergesine uygun olarak yeni yerinde hizmete girmiştir..

Asiye Cesur EMİNOĞLU’nun kurucu ve yöneticiliğini yaptığı okulumuz alanında uzman eğitimci kadrosu ile 2001 yılı bu yana binlerce çocuğumuzun ikinci yuvası olmuştur.

2011 Eğitim Öğretim yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının beraber yürütmüş olduğu “BEYAZ BAYRAK PROJESİ” kapsamında Gaziemir ilçesinde temizlik ve hijyen konusunda okulumuz Beyaz Bayrak almaya hak kazanan ilk özel Anaokulu olma gururunu yaşamıştır.

2009 yılında yaşanabilir bir dünya için İzmir Valiliği Önderliğinde “HER ÖĞRENCİYE BİR FİDAN,HER FİDAN BİR YAŞAM” projesine yaptığımız 1000 adet fidan ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Teşekkür Belgesi almaya hak kazandık.

Okulumuzda M.E.B. müfredat sistemi uygulanmaktadır.Bu yaklaşımda çocukların en fazla kendi kendilerine planlayıp uyguladıkları etkinliklerden öğrendikleri anlayışı esastır. Bir diğer deyişle, M.E.B. programı erken çocukluk eğitiminde “etkin öğrenme” kavramını temel alır. Çocukların kendi tercihlerini yapmalarına, karar alma mekanizmalarının geliştirilmesine, sorumluluk almayı öğrenmelerine, öz disiplin ve yeteneklerinin geliştirilmesine destek verilir. Çocukların yaratıcı, girişken, sorgulayıcı, kendini rahatça ifade edebilen, başkalarının görüşlerine açık bireyler olarak yetişmeleri teşvik edilir. Bunun sonucunda da çocuğun dil gelişimi (dili kullanma becerisi-kendini ifade yeteneği-düşünme süreci vs.) gelişir...